SUPER-SMOOTHIE

Ingrediënten

- 30 gr Superfruit Mix

- 2 eetlepels kokosbloesemsuiker

- 1 eetlepel kokosmeel

- 50 ml soja yoghurt

- 200ml sojamelk

- sap van ¼ limoenBEREIDING

Laat de superfruits gedurende 5-10 minuten weken in de sojamelk, zo worden ze lekker sappig voor de smoothie. Voeg de ingrediënten samen in de blender en mix gedurende 1 minuut tot er een gladde massa ontstaat. Deze smoothie zit boordevol vitaminen en antioxidanten en wordt koel gedronken.

 

Recept super smoothie

 

 

INFO OVER DE INGREDIËNTEN:

SUPERFRUITS - DOOR CONSUMENTEN BEKROOND TOT "MEILLEUR PRODUIT BIO 2014"

Deze mix bevat: goji bessen, witte moerbeien, veenbessen, goudbessen en granaatappelpitten. En dit allemaal in 1 zakje! Een unieke mix "krokant - zacht - zoet - zuur" die rijk is aan vitamine C, ijzer en antioxidanten. Biologisch gecertificeerd en gegarandeerd glutenvrij.

Een jury van 100 consumenten verkoos de Superfruit Mix met een maximum score van 5 sterren bij de beste BIO producten van 2014! Deze is nu exclusief beschikbaar bij de verkooppunten van groothandel EXQUISITO.

Deze gedroogde superfoods zijn beschikbaar in handig hersluitbare verpakkingen van 125gr of als gezond tussendoortje van 30gr (ideaal voor het maken van 1 smoothie)!

Naast de Superfruit Mix omvat ons assortiment ook gedroogde gojibessen, witte moerbeien, veenbessen en cacao nibs apart verpakt.

GOIJIBES: veel vitaminen en mineralen, waaronder vit C, B2, zink en selenium.

MOERBEI: ijzer, magnesium en vitamine C. Goed voor de stoelgang.

VEENBES: preventief bij blaasontstekingen.

GOUDBES: hoog vitamine C gehalte.

 

KOKOSMEEL

Ons kokosmeel wordt geproduceerd uit het vlees van de kokosnoot dat eerst werd geperst voor de productie van olie, vervolgens werd gedroogd en tenslotte vermalen tot een fijn poeder.

- 100% NATUURLIJK

- ZONDER GLUTEN

- LAGE GLYCEMISCHE INDEX: 35

- FAIR TRADE uit de Filipijnen

- RIJK aan VEZELS: met gemiddeld 45gr per 100gr, één van de meest vezelrijke melen.

Ons kokosmeel kan voor verscheidene culinaire toepassingen gebruikt worden (sauzen, desserten, ...) en tarwemeel volledig of gedeeltelijk vervangen.

TIP: als je het tarwemeel in bestaande bakrecepten wil vervangen door kokosmeel dan deel je best de hoeveelheid meel door 3, verdubbel het aantal eieren en verhoog het aandeel vloeistoffen.

 

KOKOSBLOESEMSUIKER

Onze kokosbloesemsuiker werd geproduceerd uit de nectar van biologisch geteelde kokosbloesems. De lokale boeren gaan nectar aftappen op een manier waarbij de bloesems zelf niet verloren gaan en de boom nog steeds kokosnoten zal dragen, een mooie extra inkomstenbron voor deze boeren! Kokosbloesemsuiker werd dan ook uitgeroepen tot meest duurzame suiker door l’Organisation pour l’Alimentation et l’Agriculture (FAO)!

Kokosbloesemsuiker is daarnaast ook zeer rijk aan voedingsstoffen en is geschikt voor mensen die een RAW FOOD dieet volgen.

- 100% NATUURLIJK

- ONGERAFFINEERD

- ZONDER HOUDBAARHEIDSMIDDELEN

- ZONDER ADDITIEVEN OF KLEURSTOFFEN

- LAGE GLYCEMISCHE INDEX: 35

- Uitzonderlijke bron aan VOEDINGSSTOFFEN zoals kalium, magnesium, fosfor, ijzer, zink, koper…

Een prachtig alternatief voor geraffineerde suikers, agavesiroop, stevia of andere zoetmiddelen in warme dranken, gebak, zuivelproducten en cocktails.

TIP: vorm de recepten van jouw zoete zonden eenvoudig om tot gezonde lekkernijen, 100gr geraffineerde suiker komt overeen met 100gr kokosbloesemsuiker. Zo eenvoudig!

 

GESCHIKT VOOR DIABETEN

Kokosbloesemsuiker (lage glycemische index: 35) wordt langzamer opgenomen in de bloedbaan, geeft langer energie en veroorzaakt veel minder hoge pieken in de bloedsuikerspiegel dan geraffineerde suikers. Een uiterst gezond alternatief voor  mensen met diabetes (na overleg met huisarts).Producten

Bekijk alle recepten