Gegrilde aubergines met tonijnsaus

Ingrediënten

(VOOR 4 PERSONEN)

  • - gegrilde aubergines 280gr GRAN CUCINA
  • - 2 eetlepels olijfolie VOM FASS
  • - versgemalen zwarte peper
  • - zout
  • - 100 gr goede kwaliteit tonijn uit blik, uitgelekt
  • - 2 eetlepels rode wijnazijn VOM FASS
  • - 3 eetlepels ingelegde kappertjes GRAN CUCINA
  • - 100 gr halfgedroogde tomaten GRAN CUCINA
  • - 8 ansjovissen uit blik, gewassen, drooggedept

 

MAYONAISE:

  • - 1 eidooier
  • - 1 koffielepel mosterd
  • - 100 ml zonnebloemolie VOMFASS
  • - 100 ml olijfolie VOM FASS
  • - witte wijnazijn VOM FASS
  • - 2 eetlepels citroen
  • - versgemalen zwarte peper
  • - zout

 

Overheerlijke oliën en azijnen te verkrijgen bij VOM FASS - www.vomfass.be 



BEREIDING

Mayonaise: Breng alle ingrediënten op kamertemperatuur zodat de mayonaise kan binden. De eierdooier samen met de mosterd en een beetje witte wijnazijn in een kom met een garde kloppen. De olie druppelsgewijs door de massa roeren. Let op dat de olie goed is opgenomen voor je nieuwe drupjes olie toevoegt. Wanneer de mayonaise stijf begint te worden verder op smaak brengen met citroensap, peper en zout.

 

Doe 75 gram van de uitgelekte tonijn in een mixer en mix deze samen met wat rode wijnazijn, kappertjes en zongedroogde tomaten tot een puree. Meng deze puree met een deel van de mayonaise en besprenkel met koud water om een dikke romige maar nog wel schenkbare saus te creëren.

 

Dresseer de gegrilde aubergines op een bordje, schep de saus gedeeltelijk over de aubergines en versier met de resterende tonijn en de in de lengte gehalveerde ansjovis. 



Producten

Bekijk alle recepten