Recepten

Hapjes & antipasti Hoofdgerecht Pasta Smoothies Voorgerecht

Hapjes & antipasti


Dipsaus - meerdere varianten
Vermeng een pastinade naar keuze met verse geitenkaas of plattekaas. Ideaal smeuïg voor op toastjes of met rauwe groenten!
dipsaus met verse kaas en tonijn voor broodstengels
Meng 100gr verse, romige kaas (bijvoorbeeld Robiola) met 100gr uitgelekte tonijn. Voeg ook enkele (2 tot 3) gezouten kappertjes toe. Mix met behulp van een mixer tot een romige massa. Voeg een lepel balasamicoazijn toe...

Hoofdgerecht


Gekarameliseerde kippenbouten
Plaats 8 kippenbouten dicht bij elkaar in een kleine diepe pan en voeg peper en zout toe. Verdun een potje Pepper Jelly met een halve kop water en giet over de kip. Bedek met plastic...
Roerbak van varkensvlees en groenten
Snijd een wortel, een courgette en een kop gesneden kool in dunne staafjes en stoof op hoge temperatuur met een beetje olijfolie totdat ze zachter worden. Voeg 200 gram dunne reepjes varkenshaasje toe en stoof...
Kip met aardappelen in de oven
Snijd de aardappelen en kip in middelgrote stukken en plaats in een ruime pan. Voeg olijfolie, peper en zout toe. Gebruik de inhoud van één bokaal Smoked Sweet Tomato Sauce en vermeng goed. Voeg water...
Ratatouille van gestoofde groenten
Snijd courgettes, aubergines, aardappelen, paprika’s en ajuinen in dunne plakjes en breng op smaak met peper en zout. Plaats de groeten afwisselend in lagen van buiten naar binnen tot de pot is gevuld. Besprenkel met...
Spaghetti met piri piri saus en tonijn
Stoof een ui in een kleine hoeveelheid olijfolie en voeg enkele kappertjes toe. Voeg een blikje tonijn en een potje Piri Piri saus toe en laat koken op een laag vuur gedurende een vijftal minuten....
Pittige pancetta met aardappelen
Gebruik kleine plakjes pancetta, verwijder het vet indien gewenst, en kruid af met zout. Besprenkel de plakjes met Piri Piri saus en laat dit gedurende 2 uur marineren in de koelkast. Dit kan je ook...

Pasta


Pasta met pesto en gedroogde tomaatjes
Kook de pasta al-dente. Voeg aan de nog lauwe pasta de pesto toe en de tomaatjes. Zo nodig bijkruiden met peper en zout. Schaaf de Parmezaanse kaas en voorzichtig ondermengen, enkele schilfers bovenop de pasta.Garneren...
FETTUCCINE with radicchio and artichokes
Cut artichokes in pieces and put them in a bowl with water and lemon juice. While they are boiling, mince radicchio. Chop onion in thin slices and let it brown with some olive oil, then...

Smoothies


SUPER-SMOOTHIE
Laat de superfruits gedurende 5-10 minuten weken in de sojamelk, zo worden ze lekker sappig voor de smoothie. Voeg de ingrediënten samen in de blender en mix gedurende 1 minuut tot er een gladde massa...

Voorgerecht


Gegrilde aubergines met tonijnsaus
Mayonaise:Breng alle ingrediënten op kamertemperatuur zodat de mayonaise kan binden. De eierdooier samen met de mosterd en een beetje witte wijnazijn in een kom met een garde kloppen. De olie druppelsgewijs door de massa roeren....
Eigen Recept Toevoegen +